رفتن به محتوای اصلی
Printer Friendly, PDF & Email

ایران حق داشت در دفاع از خود به اسرائیل حمله کند

تارنگاشت
عدالت

دوشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
نویسنده:
بن نورتون
برگرفته از:
روزنامه چپ
منتشر شده در تاریخ:
۱۴ آوريل ۲۰۲۴

در اول آوریل، اسرائیل برای اولین بار به سفارت ایران در سوریه حمله کرد که یک اقدام جنگی بود. تهران طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد حق داشت در دفاع از خود پاسخ دهد که در ۱۳ آوریل اين کار را انجام داد.

 

ایران در ۱۳ آوریل یک حمله تاریخی را آغاز کرد و صدها پهپاد و موشک را به سمت اسرائیل شلیک کرد.

تهران به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل استناد کرد که به آن اجازه می‌داد در واکنش به بمباران سفارت ایران در سوریه از سوی اسرائیل در اول آوریل، برای دفاع از خود اقدام کند.

دولت‌های آمریکا، کانادا و اروپايی با صدای بلند حمله ایران را محکوم کردند و تهران را متجاوز معرفی کردند، اما مقامات غربی اشاره‌ای نکردند که ایران در حال دفاع از خود است.

پیش از ضدحمله ایران، اندیشکده برجسته بریتانیایی چتم هاوس مقاله‌ای منتشر کرد که در آن اذعان کرد که «حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل نشان‌دهنده تشدید بی‌سابقۀ تنش از سوی اسرائیل علیه ایران در سوریه است.»

تل آویو افسران ارشد نظامی ایران از جمله سرتیپ محمدرضا زاهدی را کشت.

چتم هاوس گفت که حمله ۱ آوریل «تاکنون روشن‌ترین نشانه از عزم اسرائیل برای تغییر قواعد درگیری» با «حذف مستقیم رهبران ایران» بود.

بمباران نهادهای دیپلماتیک ایران در سوریه از طرف اسرائیل ناقض کنوانسیون وین پيرامون روابط دیپلماتیک است که می‌گوید سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها قلمرو مستقل کشورهایی هستند که به آن‌ها تعلق دارند.

ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه با جلوگيری از صدور قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۴ آوریل که حمله به سفارت تهران را محکوم می‌کرد، از اسرائیل در برابر عواقب قانونی جنگ علیه ایران محافظت کردند.

دولت‌های غربی با ممانعت از اقدام شورای امنیت سازمان ملل، حمله متقابل ایران را اجتناب‌ناپذیر کردند.

حتی قبل از ۱۳ آوریل، مقامات غربی می‌دانستند که ایران در حال تدارک یک حمله متقابل است.

جو بایدن، ريیس‌جمهور آمریکا در ۱۲ آوریل ایران را تهدید کرد و از تهران خواست که به اسرائیل حمله نکند.

در جریان حملات ایران در ۱۳ آوریل، نیروهای آمریکایی و بریتانیایی مستقیماً در حمایت از اسرائیل و کمک به سرنگونی پهپادهای ایرانی مشارکت داشتند. ارتش اردن نیز به حمایت از اسرائیل پیوست.

نمایندگی دايم ایران در سازمان ملل متحد در جریان این ضدحمله «پس از ۱۳ روز انفعال و سکوت شورای امنیت و عدم محکومیت تجاوزات رژیم اسرائیل» به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل استناد کرد.

تهران اين کشورها را متهم کرد، که با محکومیت عجولانه اعمال حق مشروع ایران نقش‌ها را تغيير می‌دهند و قربانی را با مجرم برابر می‌کنند.

 

 

*

 

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در بیانیه‌های خود در «به شدت محکوم کردن» ضدحمله ایران در ۱۳ آوریل، اشاره‌ای به این موضوع نکردند که تهران در حال دفاع از خود بوده است و حق داشته اقدام جنگی اسرائیل پاسخ دهد.

هم‌چنین این واقعیت نادیده گرفته شد که اسرائیل بارها لبنان را در عمق خاک آن بمباران کرده است، این‌که یک کارشناس عالی‌رتبه سازمان ملل رسماً اسرائیل را به نسل‌کشی در نوار غزه متهم کرده است، و این‌که اسرائیل آشکارا حکم دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه را نقض کرده است، که از تل آویو خواست تا کشتار فلسطینیان را متوقف کند و به کنوانسیون نسل‌کشی احترام بگذارد.

 

 

برچسب‌ها

About behdad

behdad

Comments

حریم خصوصی و کوکی‌ها: این سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند. با ادامه استفاده از این سایت، با استفاده آن‌ها موافقت می‌کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، شامل نحوه کنترل کوکی‌ها، سیاست کوکی ها را کلیک کنید.